2 min read

Trønder-startup inngår avtale med IFS

Et nytt teknologimiljø for forretningssystemer i Trondheim har sikret seg en verdensledende samarbeidspartner. Cillco skal nå doble antall ansatte og jakter både erfarne ERP ressurser og nyutdannede hoder fra NTNU samtidig som de etablerer seg i Oslo.

Cillco startet opp i mars 2022 og har allerede store norske selskap som Avinor og Bertel O. Steen på kundelisten. Nå sikter de mot 30 millioner i omsetning og skal ansette 20 personer i 2022.

- Så fort det lar seg gjøre, ønsker vi å bygge opp et teknologisenter her. Vår beliggenhet i Trondheim gjør at vi skiller oss ut fra andre konkurrenter og vi skal bruke det unike kompetansemiljøet i området til å kapre ERP-markedet på hjemmebane og nordover. Samtidig vokser vi i Oslo og etablerer oss med kontor i Bjørvika rett over sommeren, sier Roy Ugedal, daglig leder av Cillco.

Cillco har nå fått støtte fra det verdensledende teknologiselskapet IFS. En leverandør av forretningssystemer og skytjenester til internasjonal industri.

- Vi hadde ikke klart oss uten partnere og derfor er vi glade for samarbeidet med Cillco som blir vår første offisielle partner i Trondheim. Det står fortsatt igjen store løft for norsk industri som blir nødvendig for at norske bedrifter blir konkurransedyktige på det internasjonale markedet. Sammen vil vi få til mye innen 2030, sier Elni Kullmer, President for IFS Nord Europa.

For å rekruttere ferske talenter ønsker Cillco blant annet å etablere avtaler med ledende utdanningsinstitusjoner i regionen, og vil tilby sponsing av studieturer og fleksibelt hybrid kontor. Markedsdirektør Yngve Tronstad er åpen for å ansette folk med vidt forskjellig IT-bakgrunn.

- Vi har til og med ansatte med utdanning innen spillutvikling noe som er ganske utradisjonelt i vår bransje. Men det viser at vi prøver å tenke nytt og har stor tro på at dette gir oss en ekstra dimensjon. Cillco satser tung på kompetansebygging, og tilrettelegging for den enkelte. Om du for eksempel vil til Las Vegas for å delta på en utviklerkonferanse, ønsker å flytte til en lokasjon vi ikke har kontor eller vil jobbe hjemmefra i perioder finner vi alltid en løsning. Stor frihet er nøkkelen. Dette er viktige grep for at vi skal tiltrekke oss folk og bli en ledende aktør, sier Tronstad.


Om Cillco
Cillco er et nytt selskap som startet opp 1. mars 2022 og leverer industriledende løsninger for innkjøp og leverandørhåndtering i en moderne SAAS-plattform. Med en fot innen konsulentbransjen og en annen innen utvikling er selskapet unikt posisjonert for å hjelpe bedrifter med nesten alle utfordringer. Hovedkontoret ligger i Brattørgata 5, Trondheim. Les mer om produkter og tjenester på cillco.com.

Om IFS
IFS utvikler og leverer bedriftsprogramvare for selskap verden rundt som produserer og distribuerer varer, bygger og vedlikeholder ressurser og styrer servicefokuserte operasjoner. Innen vår enkle plattform er våre industrispesifikke produkter sammenkoblet med en enkel datamodell og bruker integrert digital innovasjon som lar kundene våre yte sitt beste når det virkelig betyr noe for deres egne kunder, under Moment of Service. Industriekspertisen som våre mennesker og voksende økosystem, kombineres med en dedikasjon for å skape merverdi i ethvert ledd og har gjort IFS til en anerkjent leder og den mest anbefalte leverandøren innen vår sektor. Vårt lag består av 5000 ansatte som daglig lever ut våre verdier om fleksibilitet, integritet og samarbeid, med våre over 10.000 kunder. Lær mer om hvordan våre forretningssystemer kan hjelpe bedrifter ligge i forkant på ifs.com.